top of page

Predstavujeme vám našu najnovšiu kolekciu skladačiek Mapucle celý svet, jej strastiplný príbeh a finálnu podobu, ktorú máme odteraz aj skladom.



Čomu vďačíme pandémii

Po skladačkách Slovenska, Česka a Európy bola pre nás výroba skladačky Mapucle Svet na top priorite od začiatku tohto roka. A to sme ešte nevedeli, čo nás všetko čaká. Ale veď kto to vedel, však. Marec, apríl aj máj sme mali nabitý trhmi, času bolo málo a táto naša pandémia prišla ako znamenie. Času bolo zrazu dosť a my sme ho využili cestovaním po celom svete. Prstom po mape, samozrejme.



Už počas prototypovania sme „precestovali” všetky krajiny a veľa sa naučili. Aby sme si overili záujem ľudí a súčasne aj zabezpečili finančné prostriedky na extrémne finančne a časovo náročnú výrobu, pustili sme sa prvýkrát v živote do crowdfundingu. Kampaň sa začala v júli a skončila v septembri. Podarilo sa. Vyzbierali sme krásnych 138%. Sme za to neskutočne vďační všetkým prispievateľom a podporovateľom. Počas celého toho času sme vychytali všetky chybičky a teraz vám hrdo predstavujeme výsledok.



Čo je Mapucle celý svet

Mapucle celý svet je vlastne spojenie mapy sveta a puzzle. Je to dizajnová hra lokálnej produkcie, pri ktorej sa zabavíš a niečo sa naučíš. Mapucle sú určené pre dobrodruhov, ktorí radi objavujú svet, pre deti, ktoré v škole preberajú svetovú geografiu aj pre ľudí, ktorí si potrebujú precvičiť jemnú motoriku.



MINI, MIDI, MAXI

Hrať sa chceme všetci a učíme sa celý život. Preto sme prišli s tromi veľkosťami i obtiažnosťami. MINI je určené pre najmenších a deti sa naučia deliť svetadiely a kontinenty. MIDI je veľkostne pre každý stôl, ideálne pre deti na základnej škole, či svetobežcov zberateľov. MAXI je však vyššia trieda. Pri skladaním sa zapotí skúsený cestovateľ aj domased, potrebuje veľkú plochu a je naozaj podrobný. Výsledkom je zladenie produktu s minimalistickým dizajnom a hry s množstvom informácií.



V troch jazykoch

Mapucle MINI, MIDI aj MAXI sme vyrobili v troch jazykoch, v slovenčine, češtine a angličtine. Aktuálne máme na sklade všetky verzie, avšak náš sklad je značne limitovaný.



Lokálne, udržateľne, eticky

Sme mladý slovenský startup, dizajn produktov vzniká v našich hlavách a počítačoch a o výrobu sa stará slovenský výrobca z Prievidze. Naše hry sú vyrobené a uložené v krabičke z MDF materiálu. Táto drevovlákninová doska je prírodným materiálom s veľmi jemnou homogénnou štruktúrou. Krabičky sú zložené tak, aby do seba dokonale zapadli bez použitia lepidla.




Comments


bottom of page