top of page

Nie je to nič nové, že zrejme každého z nás rok 2020 prekvapil. V každom slova zmysle. Mali sme veľké plány, chceli sme brázdiť dizajnové trhy po celej strednej Európe a sme vlastne radi, že sa nám pár krát podarilo vycestovať do Česka. To bola naša stratégia, ktorá padla hneď v marci. Poďme sa však obzrieť, čo nám celkom vyšlo tento rok. Vytvorili sme 6 nových zábavno náučných hier. Sústredili sme sa na našu klasiku, mapové puzzle a vytvorili sme Mapucle Československo kraje, Mapucle Česko kraje a Vysoňké Tatry MINI.




Spustili a úspešne sme dokončili našu prvú crowdfundingovú kampaň na 139%, po ktorej sme sa mohli nadýchnuť a vydať 3 nové produkty Mapucle SVET MINI, MIDI a MAXI.



Podarilo sa nám prenajať a zariadiť si svoj vlastný prvý ateliér v bratislavskej Novej Cvernovke, kde všetko pripravujeme, balíme, skladujeme, kde nás môžete prísť navštíviť, porozprávať sa s nami, môžete si prezrieť naše produkty naživo, prevziať si svoje objednávky a samozrejme zahrať sa naše hry.

Prihlásili sme sa po prvý raz na Národnú cenu za dizajn s veľmi malou dušičkou. Dostali sme sa až do finále. Síce sme nakoniec žiadnu cenu nezískali, ale naše produkty nájdete aj v selekcii najlepších diel na výstave Národná cena za dizajn 2020 – Komunikačný dizajn v hurbanových kasárňach v Bratislave.


Naše hry sa objavili na zopár základných a stredných školách po celom Slovensku, kde boli integrované do vyučovacieho procesu najmä na hodinách vlastivedy a geografie.

Niekoľko hier sme darovali aj na Detskú onkológiu v Bratislave a do Centra pre deti a rodiny v Kolárove. Naše hry išli aj ako dar do rôznych dobročinných súťaží, ktoré pomáhali ako organizáciám, tak aj konkrétnym rodinám v ťažkej životnej situácii.


Najúspešnejšími produktmi z nášho portfólia v roku 2020 boli: 1. Mapucle Európa 2. Mapucle Svet MAXI 3. Mapucle Slovensko okresy 4. Mapucle Svet MIDI 5. Mapucle Slovensko regióny 6. Folxeso – folklórne pexeso

Vyspovedalo nás 8 redakcií, ako napríklad Forbes, Noizz, z čoho vyšli aj 2 printové články v magazíne Rikiki a magazíne Tvorivé bývanie. Zúčastnili sme sa napríklad aj na Pechakucha podujatí online v Bytči. Mohli ste nás napokon vidieť aj na 16tich podujatiach po celom Slovensku a Česku.

*Foto Rikiki magazín Veľmi sme vďační za to, čo sa nám aj vďaka vám podarilo v roku 2020. Vyzerá to tak, že rok 2021 nebude až tak veľmi odlišný, ale už sme oveľa viac pripravenjší. Počúvame vás všetkých, spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá, lebo iba vďaka nej sa vieme posunúť ďalej. V roku 2021 pre vás už chystáme jednak vylepšenie našich súčasných produktov a niekoľko nových hier a projektov, ktoré priblížime v dalšom blogu. Majte teda krásny, inšpiratívny rok 2021. Tím Lebo Mädveď



bottom of page