top of page

Pripravili sme pre vás prehľad noviniek, ktoré chystáme v dielni Lebo Mädveď v roku 2021. – Zaves si svoje Mapucle –

Závesný systém na naše Mapucle sme vám už spomínali. Mnohí z vás to od nás už nejaký čas pýtate. Počas prototypovania sme zistili, že je komplexnejší problém ako sme si mysleli. Ide nám totiž o to aby ste si svoje Mapucle mohli zavesiť doma na stenu a aby mapa Slovenska, Európy alebo celého sveta mohla dopĺňať vás interiér. Zároveň chceme aby ste si svoje puzzle mohli kedykoľvek zvesiť a zahrať sa. Čoskoro už aj na vašej stene.



– V znamení Vysokých Tatier –

Tento rok dostanete poriadnu dávku Vysokých Tatier v podobe dvoch projektov. Ako súčasť obohatenia nášho ateliéru v Novej Cvernovke pracujeme na gigantických drevených 3D puzzliach pre našich návštevníkov a okoloidúcich. Túto skladačku si budete môcť zahrať už v druhej polovici tohto roku.


V druhom projekte sa zameriame na posilnenie edukačného potenciálu našej tatranskej skladačky pomocou mobilnej aplikácie. Ak všetko pôjde podľa plánu, prvotnú verziu zazriete už tento rok.


– Späť ku koreňom s Mädveďom –

Mädvedie šachy Keďže vyrábame náučné hry, rozhodli sme sa poctiť si klasiky stolových hier. A keď hovoríme o klasikách, tak tým myslíme naozajstné klasiky. Pripravujeme pre vás Mädvedí šach, ktorý bude mať príjemnú veľkosť na hranie, no zároveň bude skladný, aby ste si ho mohli zobrať hocikde.


Game of Ur Druhá hra, ktorú pripravujeme je jedna z najväčších klasík na svete, ktorú paradoxne skoro nikto nepozná. Reč je o hre s názvom The Royal Game of Ur. Game of Ur je jednoduchá no dynamická hra pre dvoch hráčov s podobným princípom ako napríklad Backgammon. Táto hra sa hrala už zhruba pred 5000 rokmi a je to jedna z najstarších hier na svete s dochovanými pravidlami. Nám prirástla k srdcu a sme zvedaví, čo na to poviete vy.


– Európa v menšom –

Tento rok si dáme na chvíľu pauzu od našich slávnych mapových puzzlí. Aj keď na svete je ešte kopec krajín a svetadielov, ktoré by si zaslúžili mať svoje Mapucle. V prvej polovici tohto roka ale plánujeme vydať doplňujúce Mapucle Európy v menšej, kompaktnejšej verzii. Regulérne Mapucle Európa bude mať odteraz prívlastok MIDI a malé bude pochopiteľne MINI.

– Bonus a Prekvapenie –

Hra pre deti v predškolskom veku Na záver ešte spomenieme dve úplne nové originálne hry, na ktorých pracujeme. Od kedy sme začali s Lebo Mädveď, dostávama od vás otázky a prosby na hru pre malé deti, keďže väčšina našich hier je pre ne príliš náročná. V roku 2021 sme sa vám rozhodli vyhovieť a už sa nevieme dočkať na váš feedback. Spoločenská hra v pravom slova zmysle Druhou novou hrou bude naša prvá spoločenská hra s komplexnejšími pravidlami. Bude mať ekologický a edukatívny podtón a bude sa týkať rýdzo slovenskej témy. Keďže tieto hry sú práve vo fáze konceptu a prototypovania o ďalších informáciách vás budeme informovať, keď budeme mať konkrétnu podobu. Každopádne sa máte na čo tešiť.

Čo poviete na naše plány? Je nejaká hra, ktorú by ste radi videli v mädveďovskom podaní?

bottom of page