top of page

Ako už dobre viete, milujeme navrhovať hry. Milujeme hravosť a všetko s tým spojené. Možno práve preto ste od nás mohli vidieť produkty, ktoré zaujmú skôr dospelého ako dieťa.

Hra je univerzálny fenomén, ktorý nie je závislý od veku. Fascinuje nás vyrábať edukatívne hry, ktoré v dospelom človeku navodia pocit dieťaťa. Dostali sme od vás mnoho otázok a pripomienok, aby sme urobili niečo podobné aj pre menšie deti. Máte sa načo tešiť, lebo práve prišiel ten čas. Predstavujeme vám náš najnovší produkt: ZVEROPUCLE.


V krabičke Zveropuclí nájdete 21 zvieratiek zo slovenskej divokej prírody. Každý z nich má svoj vlastný rozpoznateľný charakter, no napriek tomu spolu dokonale ladia. So zvieratkami sa dá hrať ako s jednotlivými postavičkami, alebo si ich môžete poskladať ako puzzle. Na spodku krabice sú nakreslené obrysy zvieratiek a napísané celé mená živočíchov. Tak sa deti (a pravdepodobne aj rodičia), naučia, že vlk je dravý, medveď hnedý a orol skalný.


Veľmi dobre vieme, že sme nevymysleli absolútne novú hru. Princíp skladačky, v ktorej do seba pekne zapadajú zvieratká, je tu už dlhšie. Ako prvý s tým prišiel taliansky dizajnér Enzo Mari, ktorý v 50tych rokoch navrhol geniálnu hračku, ktorá je aktuálna doteraz. Odvtedy sa s podobnými produktami roztrhlo vrece. Dovolím si však tvrdiť, že naša verzia Zveropuclí je originálna v dvoch aspektoch, ktoré sa navzájom dopĺňajú. Naša hra, tak ako aj ostatné produkty od Lebo Mädveď, má v sebe edukatívnu rovinu, ktorá je posilnená zameraním sa na lokálne druhy živočíchov.


Ako vždy aj tento produkt je vyrobený z MDF, no tentokrát sme sa rozhodli pre 8mm hrubý materiál, aby boli postavičky odolnejšie a mohli stáť na vlastných nohách. Krabička je založená na tom istom princípe s jediným rozdielom. Tentokrát sme urobili vrchnú stranu z priehľadného plexiskla aby už navonok vynikla vnútorná harmónia hry, kde tak ako v prírode, je každé zviera dôležitou súčasťou krásneho celku. Zo zadnej strany krabičky je urobená malá dierka, aby ste si svoje Zveropucle mohli zavesiť kdekoľvek na stenu a skrášliť tak vašu detskú izbu.


Zveropucle je vhodné pre deti od dvoch rokov ako didaktická pomôcka. Najprv sa detičky učia jednotlivé zvieratká pomenovať, môžu sa s nimi hrať samostatne, môžu ich vymaľovať, obkresľovať a samozrejme skladať ako puzzle.


Ak sledujete našu tvorbu dlhšie, určite ste si všimli, že postupne svoje produkty vylepšujeme a dolaďujeme detaily. Dajte nám vedieť, čo by urobilo naše Zveropucle ešte lepším produktom pre deti.

Juraj z Lebo Mädveď

bottom of page