top of page

Predstavujeme vám novinku v podobe cenovo dostupnejších hier Lebo Mädveď. Veríme, že mnohí z vás nato čakali a že tento krok oceníte. Pekne postupne vám prezradíme, čo nás k tomu viedlo a čo môžete očakávať.


Doteraz bolo pre nás prioritou dizajn produktu a teda aj krabice – autentickosť. Vďaka tomu sme rok čo rok súčasťou Národnej ceny za dizajn a podobných podujatí. Nie každý to však ocení.


Mnoho z vás si naše produkty nekupuje kvôli dizajnovej drevenej krabičke, ale kvôli tomu, čo nájde vo vnútri.



Dlho sme premýšlali, ako by sme mohli vám všetkým spraviť naše hry prístupnejšie. Hnevalo nás, že vďaka nákladnej, ale zato férovej lokálnej výrobe si naše produkty môžu dovoliť kúpiť skôr solventnejší zákazníci.


Rozhodnutie zmeniť niečo prišlo teraz. Pomohla nám k tomu súčasná situácia, kedy ceny materiálov a energií idú raketovo hore a drevené krabičky prestávajú byť finančne udržateľné. Aj preto sme sa rozhodli, že naše hry začneme baliť do na mieru vyrobených kartónových krabíc.


Samotná hra sa však nemení, je rovnako pekná, kvalitná a funkčná ako doteraz, vyrobená z MDF UV tlačou a laserom. Kartónové krabičky sú navyše vhodné, pokiaľ si naše Mapucle plánujete doma zavestiť na stenu.


Na tento účel sme navrhli a vyrobili rámy na mieru našim hrám, aby ste si mohli kedykoľvek na stenu Mapucle zavesiť a zvesiť, bez nutnosti lepenia a zároveň aby ste sa mohli kedykoľvek zahrať.

Snažili sme sa prísť s takým cenovým nastavením, aby boli všetky produkty čo najdostupnejšie a aby to pre nás malo výrobný zmysel. Aj preto niektoré produkty ostávajú v pôvodnej, drevenej krabici, pri niektorých budete mať na výber a niektoré budú iba v kartónovej krabici.


Nie sme fanúšikovia kompromisov v dizajne, ale v tomto prípade to vidíme ako zmysluplnú zmenu, kde si môžeme udržať férové ceny a priblížiť sa ľuďom. Veríme, že vy ako skalní fanušikovia to pochopíte. Budeme radi, keď sa s nami podelíte o vaše pocity súvisiace s touto zmenou v komentároch. Erika, Juraj a Patrik Z tímu Lebo Mädveď





bottom of page