top of page

Dlho sme premýšľali nad dňom detí, keďže vzdelávanie detí je primárny dôvod, pre ktorý má naša práca zmysel. Cez víkend sme počúvali podcast ZKH s pani Monikou Podolinskou a musíme sa priznať, že nás chytil za srdce a veľmi inšpiroval.


Vieme, že našimi produktami a aktivitami svet nezachránime, ale môžeme ho spraviť krajším.


Chceme vytvoriť dlhodobý projekt, ktorý má za cieľ spríjemniť učenie deťom, ale kľudne aj dospelým, vďaka naším vzdelávacím hrám. Chceme, aby prístup k naším hrám nebol len o tom, či si to daná inštitúcia / škola / organizácia vie dovoliť alebo nie.


Preto sme sa rozhodli, že raz do mesiaca darujeme jednej inštitúcii / škole / organizácii jeden náš produkt, aby sme deťom uľahčili a spríjemnili vzdelávanie.


Začneme rovno dnes. Oslovili sme pani Moniku Podolisnkú zo Základnej Školy v Muránskej Dlhej Lúke a darujeme jej naše Mapucle Slovensko regióny. Jej školáci idú od septembra do tretej triedy a tieto Mapucle využijú pri vlastivede, ale aj pri spoznávaní Slovenska keď spolu pôjdu na výlet. Pani Podolinská získala ocenenie Biela vrana za vytrvalú a oddanú pomoc zraniteľným rómskym deťom napriek nepriazni spoločnosti i časti komunity a aktuálne je nominovaná na ocenenie Global Teacher Prize.


A teraz potrebujeme vašu pomoc, keďže vy možno poznáte školu / združenie / inštitúciu, ktorej by sa niektorá z našich vzdelávacích hier hodila. Toto nie je súťaž, nemá to žiadne obmedzenie časové, ani priestorové. Napíšte do e-mailu tip, koho by to mohlo potešiť, kto by to mohol využiť, aby to malo dopad na čo najviac detí a ľudí. Svoj tip pošlite na info@lebomadved.sk, do predmetu uveďte názov PREČO MÄDVEĎ a do správy nám napíšte názov združenia / školy / inštitúcie + ktorá hra by ich potešila a v skratke príbeh čo robia, prípadne prečo by sa im to hodilo. My si každý príbeh starostlivo prečítame a vždy raz do mesiaca pošleme vybranú hru a podelíme sa s vami o príbeh.


Radi by sme taktiež pripomenuli, že základné a stredné školy môžu získať Mapucle Slovensko okresy a Mapucle Európu vďaka účasti na programe Vedieť viac vďaka organizácii Seeds.


Je to jasné, PREČO MÄDVEĎ?

bottom of page